fbpx
Політика

До саміту у Вільнюсі всі засідання ВРУ будуть проходити під знаком євроінтеграції – Бережна

 Народний депутат України від фракції Партії регіонів Ірина Бережна заявила, що до саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі, який відбудеться в листопаді, всі засідання українського парламенту будуть проходити під знаком євроінтеграції.

Крім того, вона запевнила, що  цього тижня також винесуть на розгляд низку законопроектів, які повинні бути прийняті до саміту, серед них – закон про прокуратуру. За її словами, він є найбільш очікуваним і входить до переліку трьох критеріїв, які повинні бути виконані в обов’язковому порядку до саміту.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Вона нагадала, що раніше Венеціанська комісія схвалила цей законопроект і навіть закликала українську опозицію підтримати його на голосуванні.

«Сподіваюся, цього тижня його винесуть на розгляд», – додала Ірина Бережна.

При цьому вона звернула увагу на те, що опозиція, яка часто посилається на різні європейські інститути, чомусь не голосує за деякі євроінтеграційні законопроекти.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

За словами Бережної, це досить дивно, особливо враховуючи той факт, що навіть Венеціанська комісія, яка є головним органом Євросоюзу, підтримує ці ініціативи.

Читайте також: