fbpx
Економіка

«Батьківщина» хоче перевірити розподіл коштів Держказначейством

Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Володимир Яворівський зареєстрував проект постанови, в якому йдеться про створення в Україні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради. Ця комісія, на думку опозиціонера, повинна зайнятися перевіркою діяльності Державної казначейської служби України. Зокрема, йдеться про несплату місцевим бюджетам платіжних доручень. Відповідний документ був розміщений на офіційному сайті Верховної Ради.

Автор проекту постанови заявив, що ідея створення слідчого комітету Верховної Ради пов’язана з тим, що в даний момент, за наявними даними, у Держказначейства залишилося близько 3-5 мільйонів гривень. Він нагадав, що мінімальна сума, яка повинна бути в Держказначействі, коливається від 4 до 5 мільярдів гривень.

Саме тому, підкреслив Володимир Яворівський, потрібно подивитися, як через казначейство розподіляються кошти.

«Куди пішли ці гроші, на кого вони пішли і потім легше перевірити, як витрачені ці кошти. Тому й виникла ідея зі створенням комітету з перевірки Держказначейства. Фактично, це констатація дефолту в Україні. Країна банкрут, а в державній скарбниці практично немає нічого, тільки жалюгідні копійки», – підсумував опозиціонер.

Нагадаємо, що сьогодні лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк сказав, що Державне казначейство України має на своїх рахунках в певні періоди всього лише 3 мільйони гривень.

«Цього не вистачає навіть для того, щоб заправляти автомобілі у парку президента України Януковича», – зазначив Арсеній Яценюк під час виступу у Верховній Раді.

Крім того, Яценюк зажадав відставки уряду Азарова. На його думку, нинішня влада гробить українську економіку. Він заявив також, що уряд краде гроші з місцевих бюджетів.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: