fbpx
Політика

В.Кличко з Р.Сікорським і К.Більдтом обговорили підсумки засідання міністрів закордонних справ країн-членів ЄС

 Вперте небажання президента В.Януковича вжити заходів для звільнення Юлії Тимошенко ставить під знак питання щирість його заяв про підтримку європейського вибору громадян України. Про це заявив Віталій Кличко після зустрічі лідерів опозиції з міністрами закордонних справ Польщі та Швеції, передає УНН.

 "Ми з Радославом Сікорським і Карлом Більдтом обговорили підсумки останнього засідання міністрів закордонних справ країн – членів ЄС в контексті перспектив підписання Угоди про асоціацію України з ЄС, – зазначив Кличко. – "УДАР" вже висловлював велике занепокоєння розвитком подій щодо виконання умов, необхідних для підписання Угоди. Засідання міністрів закордонних справ Євросоюзу ще раз підтвердило, що успішне для України проведення саміту у Вільнюсі неможливе без вирішення проблеми вибіркового застосування правосуддя. "УДАР" наполягає на звільненні Юлії Тимошенко. Краще, якби ця мета була реалізована через її амністію, хоча б часткову. Разом з тим, ми готові підтримати будь-яке рішення, яке буде прийнятним для наших європейських партнерів і реально розблокує шлях до підписання Угоди про асоціацію", – підкреслив Віталій Кличко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 В "УДАРі" зазначають, що до саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі залишилися лічені тижні. І подальше зволікання чинної влади з дотриманням умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, неминуче призведе до втрати Україною історичного шансу приєднатися до великої європейської сім’ї.

 Джерело: УНН

Читайте також: