fbpx
Новини світу

Вілкул здійснив експериментальний запуск нового зерноперевантажувального комплексу в Одеському морському торговому порту

   Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул здійснив експериментальний запуск нового зерноперевантажувального комплексу ТОВ "Бруклін -Київ" в Одеському морському торговому порту (ОМТП), передає кореспондент агентства "Інтерфакс- Україна" у вівторок.

Будівництво нового зернового терміналу здійснювалося в рамках спільного інвестиційного проекту Адміністрації морських портів України (АМПУ), Одеського порту і спільної українсько-британської компанії "Бруклін-Київ".

"Сподіваюся, що в наступний сезон ми увійдемо з усім комплексом", – сказав О. Вілкул.

На першому етапі місткість терміналу складе 70 тис. тонн. Усього будівництво передбачає три етапи, після закінчення яких комплекс складатиметься з 33 ємностей на 241 тис. тонн зерна.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також комплекс має причал довжиною 254 м і глибиною біля причальної стінки 13,5 м. Це дозволить вантажити зерно на судна класу panamax вантажопідйомністю до 60 тис. тонн. До цього такої можливості не було.

Річна проектна потужність комплексу – 4 млн тонн зерна на рік. Обсяг інвестицій становить $ 125 млн, з яких $ 95 млн. – кошти інвесторів. На терміналі створено близько 300 нових робочих місць.

Перша черга зерноперевалочного комплексу "Бруклін -Київ" потужністю 0,5 млн тонн розпочала роботу на Андросовському молу в квітні 2013 року.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Як повідомлялося, компанія Louis Dreyfus Commodities Suisse SA, дочірня компанія Louis Dreyfus, один з провідних сировинних трейдерів світу, 17 жовтня 2013 року уклала угоду з ТОВ "Бруклін -Київ" про створення спільного підприємства з розвитку та управління зернового терміналу в ОМТП.

Стивідорна компанія "Бруклін -Київ" оперує причалами Хлібної гавані Одеського порту з вересня 1994 року. Спеціалізація: перевалка зернових вантажів навалом, металопродукції, рудних вантажів.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: