fbpx
Політика

Вашингтон вважає, що перебування на посту Асада продовжує війну в країні

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що на думку Вашингтона, переобрання чинного президента Сирії Башара Асада на пост глави держави продовжить війну в країні. Глава американської дипломатичної служби заявив про це за підсумками переговорів з главою МЗС Катару Халідом аль-Аттіей в Парижі.

Напередодні президент Сирії Башар Асад в інтерв’ю ліванському телеканалу "Аль – Маядін " заявив, що не бачить будь-яких перешкод для того, щоб виставити і свою кандидатуру на наступних президентських виборах, які повинні відбутися наступного року.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Разом з тим, відповідаючи на запитання журналіста, Асад уточнив, що зараз говорити про вибори щось конкретне передчасно, оскільки навіть не визначена дата їх проведення.

Країни Заходу і сирійська опозиція неодноразово заявляли, що Башар Асад повинен піти, залишивши владу. На їх думку, тільки тоді в країні будуть створені всі умови для для мирного врегулювання ситуації і можливість досягти консенсусу.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Вашингтон вважає, що перебування на посту Асада продовжує війну в країні (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: