Валентина Теличенко: Право Тимошенко балотуватися на президентських виборах від нинішнього президента напряму не залежить

 Ситуацію навколо колишнього прем’єр – міністра України Юлії Тимошенко продовжують коментувати не тільки відомі в Україні політики, але і юристи. Нагадаємо, що сьогодні прозвучала заява одного з лідерів української опозиції Арсенія Яценюка про те, що Юлія Тимошенко згодна на часткове помилування.

 Про помилування Юлії Тимошенко і пов’язаних з ним процесів своєю думкою поділилася адвокат Валентина Теличенко, яка, нагадаємо, представляє інтереси екс – прем’єра в ЄСПЛ. Валентина Теличенко підкреслила, що голова держави, приймаючи рішення про помилування засудженого, «сам встановлює і рамки помилування». Таким чином, президент може звільнити засудженого як від основного, так і від додаткового покарання або ж залишити будь-яке з них в силі.

 Що це може означати для Юлії Тимошенко? Нагадаємо, що рішенням суду по так званій «газовій справі» Юлія Володимирівна була засуджена до семи років позбавлення волі. Крім того, екс – прем’єр позбавлена ​​права обіймати впродовж трьох років посади в органах державної влади. Валентина Теличенко відзначає, що при помилуванні Юрія Луценка екс – міністр був звільнений президентом від основного покарання, а додаткові були залишені в силі. Валентина Теличенко також нагадує, що «помилування не нівелює судимість. Судимість може бути знята достроково тільки судом».

Related Post

 Таким чином, і про це говорить Валентина Теличенко, «право Юлії Тимошенко балотуватися на наступних президентських виборах від нинішнього президента напряму не залежить».

 За матеріалами: рravda.com.ua

Leave a Comment