fbpx
Міжнародна економіка

Білл Гейтс став акціонером іспанської будівельної компанії

Засновник Microsoft Білл Гейтс став головним акціонером іспанської будівельної компанії Fomento de Construcciones y Contratas SA (FCC), купивши міноритарний пакет акцій, говориться в офіційному прес-релізі холдингу.

Структури, що належать Гейтсу, викупили близько 7 600 000 акцій FCC за 113 500 000 євро. Повідомлення про угоду трималося в секреті до останнього моменту, інформація про купівлю з’явилася вже після закриття бірж напередодні ввечері. Сьогодні, 22 жовтня, акції Fomento de Construcciones y Contratas SA на торгах в Іспанії подорожчали майже на 12 %. Причому відомості про можливу операцію все ж якимось чином просочилися ще до її здійснення – вчора вартість акцій повільно поповзла вгору, до вечора додавши в ціні 5,4 %.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Білл Гейтс – найбагатша людина світу. За відомостями видання Bloomberg, статок засновника Microsoft перевищує 75 мільярдів доларів.

Fomento de Construcciones y Contratas SA уклала влітку поточного року з владою Саудівської Аравії контракт на будівництво метрополітену в столиці країни Ер-Ріяді. Раніше FCC побудувала метро у Панамі.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: