fbpx
Міжнародна економіка

Індія і Росія вивчають перспективи прямого наземного транзиту вуглеводнів

Індія вважає вуглеводневий сектор одним з пріоритетних напрямів двостороннього торговельно-економічного співробітництва з Російською Федерацією. Про це сказав прем’єр-міністр Індії Манмохан Сінгх напередодні свого візиту до Росії, передає УНН.

"Одним із пріоритетних напрямків є вуглеводневий сектор. Ми розглядаємо можливості розширення своєї участі в російському нафтогазовому секторі і вивчаємо перспективи прямого наземного транзиту вуглеводнів з Росії до Індії ", – сказав М. Сінгха.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Нагадаємо, що торговий оборот між Росією та Індією зріс з 8,85 млрд доларів в 2011 році, до 11,04 млрд доларів в 2012 році. Таким чином, зростання склало близько 25 %.

"Якщо ці темпи збережуться, до 2015 року обсяг взаємної торгівлі досягне 20 млрд доларів", – пояснив М. Сінгха.

За його словами, Росія і Індія ведуть постійну роботу з виявлення нових галузей співробітництва.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

"Ми хотіли б поліпшити обмін інформацією про ділові потенціали один одного, про досягнення і можливості наших компаній. Ми прагнемо нарощувати взаємні інвестиції в таких областях, як хімічна промисловість, фармацевтика, автомобілебудування, телекомунікації, інфраструктура, виробництво добрив та енергетика", – сказав він.

Нагадаємо, що офіційний візит прем’єр-міністра Індії Манмохана Сінгха до Росії запланований на 20-22 жовтня.

Джерело: УНН

Читайте також: