fbpx
Політика

Вибори в Естонії виграли опозиціонери – партнери “Єдиної Росії”

За підсумками муніципальних виборів, що відбулися напередодні в Естонії, перемогу здобула соціал-ліберальна Центристська партія, показавши кращий результат. Ця політсила набрала близько 200 тисяч голосів (приблизно 32 % від загальної кількості громадян, що взяли участь у виборах). На другому місці опинилася партія правого спрямування «Союз Вітчизни і Res Publika» (17,2 % голосів), замкнула трійку лідерів «Партія реформ», яка заручилася підтримкою 13,7 % електорату.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Центристська партія Естонії знаходиться в опозиції щодо діючої влади. Найяскравіший представник центристів – мер Таллінна Едгар Савісаар. Політсила, що перемогла на виборах, представляє інтереси російськомовного населення, з 2004 року вона співпрацює з партією «Єдина Росія».

Підтримка Центристської партії Естонії повільно, але впевнено зростає. Чотири роки тому кількість її прихильників в країні не перевищувала 31%, з тих пір центристи зуміли зберегти свій електорат і залучити нових громадян. Щодо столиці Естонії, то тут рівень впливу проросійської партії незаперечний – на минулих виборах її підтримали більше 53 % жителів Таллінна.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: