fbpx
Політика

ФСБ РФ має намір контролювати інтернет-трафік в Росії

Федеральна служба безпеки (ФСБ) погодила проект наказу Мінкомзв’язку РФ, згідно з яким з першого липня майбутнього року всі російські інтернет-провайдери будуть зобов’язані встановлювати на своїх мережах обладнання для запису і зберігання інтернет-трафіку строком не менше 12 годин.

При цьому, спецслужби отримають прямий доступ до цих даних.

За повідомленнями ЗМІ,  йдеться про проект наказу Мінкомзв’язку РФ, який нещодавно був направлений до ФСБ для узгодження. Цю інформацію підтвердив і один з менеджерів Ростелекому, що побажав залишитися анонімним.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Після узгодження даний документ повинен буде отримати реєстрацію в Мін’юсті, після чого, можливо і до кінця цього року, набуде чинності. Раніше представники телекомунікаційного ринку, знайомі з проектом наказу, повідомляли, що він зобов’язує інтернет-провайдерів підключати свої мережі до спецобладнання, управляти яким будуть спецслужби.

Саме через це обладнання і буде проходити весь інтернет-трафік, при цьому спецслужби отримають технічну можливість записувати всі пакети даних, які будуть зберігатися не менше 12 годин.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: