fbpx
Політика

Мер Риги гарантує, що в столиці не знесуть пам’ятник Воїнам-Визволителям

Мер Риги Ніл Ушаков гарантував, що в столиці Латвії не буде знесений жоден пам’ятник, зокрема і пам’ятник Воїнам-Визволителям.

Раніше стало відомо, що до вечора неділі націоналістам вдалося набрати більше 10 тисяч осіб, що підписалися в інтернеті під закликом про знесення пам’ятника Воїнам-Визволителям у Ризі, і тепер, згідно з латвійським законодавством, їх петиція може бути передана на розгляд сейму (парламенту) Латвії.

"Це провокація екстремістів, які можуть існувати тільки за рахунок національної ворожнечі. Так як нічого іншого вони робити не вміють. Чого ще можна чекати від них? Не планів ж з розвитку економіки. Найстрашніше для цих екстремістів, це коли їх ігнорують. Так і раджу всім поступати – просто не брати їх в голову. Ви ж не вступаєте в дискусії, наприклад, з божевільними на вулиці? Але зі свого боку, як мер Риги, можу гарантувати, що в Ризі не буде знесений жоден пам’ятник ", – сказав журналістам мер латвійської столиці.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Раніше міністр оборони цієї країни Артіс Пабрікс заявив, що пам’ятник Визволителям морально застарів, і можливість його знесення повинна бути розглянута владою. У той же час президент Латвії Андріс Берзіньш у травні цього року сказав, що знесення пам’ятника Воїнам-Визволителям у Ризі неприпустиме.

Щорічно напередодні Дня Перемоги біля пам’ятника збирається не менше 200 тисяч людей, щоб відзначити річницю, незважаючи на те, що офіційна влада і політики від правлячої партії цей захід ігнорують.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: