fbpx
Інновації

Укрдержреєстр відкрив доступ до даних юросіб та фізосіб-підприємців

 Укрдержреєстр відкрив безкоштовний доступ майже до всіх даних Єдиного державного реєстру, що стосуються юридичних осіб і фізосіб – підприємців.

 Зокрема, голова Укрдержреєстру Дмитро Ворона заявив, що на сайті відомства українці зможуть отримати інформацію про засновників, підрозділи юридичних осіб та іншу інформацію. На його думку, таке нововведення сприятливо вплине на розвиток ділового середовища в Україні на принципи відкритості та прозорості. При цьому, додав Ворона, закритими для громадськості залишаться відомості, які охороняються українським законодавством про захист персональних даних.

 Згідно з правилами пошуку на сайті Укрдержреєстру, користувачі зобов’язуються не створювати аналогічних пошукових систем з комерційною метою, здійснювати автоматизовані або автоматичні запити на пошук/копіювання бази даних держреєстру. Крім того, користувачам забороняється поширювати отримані в держреєстрі дані з комерційною метою. Варто відзначити, що було вирішено обмежити кількість сторінок, які можна буде відкрити з однієї IP-адреси за деякий проміжок часу. Це зробили для того, щоб не допустити перевантаження реєстру запитами.

 Нагадаємо, що раніше у Верховній Раді зареєстрували законопроект № 3378, за яким інформація про нерухоме майно робиться публічною і доступною для всіх українців. У законопроекті пропонується внести відповідні зміни до законодавства України.

 Зазначимо, що зараз доступ до даних держреєстру про майнові права можуть мати власники, спадкоємці та уповноважені особи. Крім того, отримати інформацію з Єдиного державного реєстру можуть органи місцевого самоврядування та правоохоронні органи.

 За матеріалами: сomments.ua

Читайте також: