fbpx
Право

США запропонували вирішити проблему бібліотеки Шнеєрсона шляхом обміну

 Як передають сьогодні, 21 жовтня, американські ЗМІ з посиланням на рішення засідання американського федерального суду у Вашингтоні, де проходить розгляд даної тяжби, уряд США пропонує вирішити проблему «бібліотеки Шнеєрсона» шляхом обміну. У повідомленнях йдеться, що влада Росії дану пропозицію ще не прийняла. Конкретно, на що пропонується змінювати бібліотеку, поки не уточнюється.

 Представниками американських хасидів, які претендують на збори бібліотеки Шнеєрсона, яка знаходиться в Росії, було оголошено на засіданні суду, що вони вже більше не просять суд відстрочити розгляд тяжби.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Таким чином, це може означати їх готовність до переходу висунення проти Росії конкретної матеріальної вимоги. Але на даний момент вони поки оголосили лише про те, що в недалекому майбутньому розраховують прийняти рішення про свої подальші дії. Напевно, після цього стане відома дата наступного засідання суду.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Підтримуючий в цілому домагання хасидів суд, який навіть наклав штраф на Росію, зростаючий щодоби аж до повернення колекції, теж має право на свій розсуд призначити чергове засідання.

Навколо бібліотеки Шнеєрсона (відео): 

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: