fbpx
Економіка

В Австралії у зв’язку з пожежами оголошено режим НС

В Австралії через пожежі оголошено режим НС і влада готується до найгіршого сценарію розвитку подій. У штаті Новий Південний Уельс пожежі охопили 300-кілометрову смугу на сході штату.

За словами губернатора штату Баррі О’Фарелла, введення режиму НС дасть аварійним службам додаткові повноваження, зокрема, можливість проводити примусову евакуацію населення, а також право вимикати постачання населення газом і електрикою в разі потреби.

"Ми готуємося до гіршого, хоча сподіваємося на краще", – сказав губернатор О’Фарелл. За останніми даними, на території штату Новий Південний Уельс зареєстровано більше 60 пожеж, з яких 15 – неконтрольовані.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Тільки за останні дві доби пожежникам вдалося ліквідувати понад 20 пожеж, усього ж вогонь вирує на території 37 тисяч гектарів, при цьому згоріли сотні житлових будинків і будов і вже є один загиблий. Влада вживає заходів, щоб не допустити подальшого поширення вогню, зокрема, в Сіднеї та кількох інших районах штату Новий Південний Уельс введена заборона на розведення багать. Ліквідацією пожеж займаються 1,5 тисячі пожежників, у важкодоступних для техніки місцях задіяні пожежні вертольоти.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Прогнози синоптиків невтішні, вони повідомляють, що в найближчі дні погода в Новому Південному Уельсі буде залишатися дуже спекотною для цієї пори року, що сприяє подальшому поширенню вогню.

В Австралії у зв’язку з пожежами оголошено режим НС (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: