fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Консул України в Індії чекає зустрічі з заарештованими в Індії українцями – МЗС

 Консул України в Індії сподівається найближчим часом зустрітися з українськими моряками, заарештованими минулого тижня разом з іншими членами екіпажу судна Seaman Guard Ohio, повідомив Радіо Свобода представник МЗС Євген Перебийніс, передає УНН.

"Консул чекає дозволу на зустріч з нашими громадянами. Посольство України в Індії співпрацює як з компанією-власником судна, які надали адвокатів членам екіпажу, так і з дипломатами інших посольств, чиї громадяни також на судні. Наше посольство направило відповідні запити до МЗС та правоохоронні органи Індії з проханням дозволити зустріч з нашими громадянами", – сказав Є. Перебейніс.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

За його словами, посольство Великобританії в Індії також направило запит на дозвіл зустрітися з заарештованими британськими моряками.

Нагадаємо, індійські правоохоронці заарештували 33 члени екіпажу судна Seaman Guard Ohio за звинуваченням у нелегальному перевезенні зброї. За даними МЗС, серед заарештованих – троє громадян України.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За повідомленнями офіційних джерел, судно затримали для перевірки інформації про наявність на борту зброї та необхідних для перевезення цього вантажу документів.

Джерело: УНН

Читайте також: