fbpx
Спорт

Головний тренер жіночої збірної з баскетболу кинув свою команду

 За словами голови тренерської ради Російської федерації баскетболу Євгенія Гомельського, Альфредас Вайнаускас (головний тренер жіночої збірної Росії з баскетболу) покинув свій пост.

 Гомельский розповів, що Вайнаускас 21 жовтня повинен був приїхати на засідання тренерської ради, щоб зачитати звіт про виконану роботу. Однак литовський наставник відмовився бути присутнім на засіданні, заявивши, що «знімає з себе всілякі повноваження і не збирається працювати зі збірною». «Розумієте, коли людина виступає з такою заявою, який сенс розглядати взагалі це прізвище і про щось говорити», – додав голова тренерської ради РФБ.

 Керівництво баскетбольної федерації рекомендує призначити на пост головного тренера жіночої збірної Сергія Базаревича. Зараз він працює з чоловічою командою «Червоні Крила». Про те, хто стане новим наставником російської жіночої збірної з баскетболу, стане відомо після засідання виконкому РФБ, але дата його проведення ще не призначена.

 Альфредас Вайнаускас заявляв, що покине свій пост відразу після провального виступу російської збірної на Євробаскеті влітку поточного року. Однак тоді він свою посаду зберіг.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: