fbpx
Новини світу

Британські ЗМІ виступили на підтримку журналіста, заарештованого в Мурманську

 Адміністратори та журналісти найбільших британських засобів масової інформації виступили на підтримку свого співвітчизника – журналіста Кірона Брайана, якого затримали разом з екіпажем корабля «Арктик Санрайз». Вони розмістили відкритий лист на спеціальному сайті, створеному для подібних петицій.

 Автори послання відзначають, що журналіст Кірон Брайан не є членом екологічної організації Greenpeace і тим більше не є піратом. На борту криголама фрілансер перебував для того, щоб вести відеозйомку того, що відбувається. «Будь ласка, зверніть увагу на те, що Кірон знімав те, що відбувається на кораблі, як він знімав би будь-яку іншу ситуацію в якості журналіста», – йдеться в петиції британських колег. За словами авторів послання, раніше Брайан неодноразово виконував завдання для благодійних фондів, освітніх установ та інших організацій, що не мають відношення до політики.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Серед тих, хто підписав петицію – головреди The Times, The Daily Mail, The Guardian, The Telegraph, The Independent, The Sun, директор новинного мовлення «Бі -Бі -Сі» та багато інших.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: