fbpx
Політика

«В Україні слід заборонити діяльність угорської партії “Йоббік”», – «Свобода»

 В Україні потрібно заборонити діяльність угорської партії «Йоббік», чия політика спрямована на підрив суверенітету і територіальної цілісності української держави. Про це повідомив народний депутат України від «Свободи» Анатолій Вітів.

 Політик прокоментував нещодавні заяви представників партії «Йоббік» та угорських політиків щодо України. Зокрема, угорські політики зажадали беззаперечного виконання закону України «Про основи мовної політики» і створення Притисянського округу в Закарпатті.

 «Партія "Йоббік" відверто демонструє свою неповагу до територіальної цілісності України», – стверджує «свободівець».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 На його думку, проведення політичного форуму угорської партії «Йоббік» в Берегові в будівлі Закарпатського угорського театру свідчить про те, що угорська радикальна партія розглядає Закарпатську область як частину Угорщини. Анатолій Вітів впевнений, що угорці не мають наміру відмовлятися від такої «агресивної концепції» у міжнародних відносинах.

 Всі угорські політики, що дозволяють собі в ультимативному тоні вказувати Києву, які закони потрібно виконувати Україну і які адміністративні округи створювати, як і раніше, відверто ведуть підривну роботу.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Угорська партія "Йоббік" – це іноземна політична партія, яка почала на території України неприкриту політичну агітацію», – підкреслив нардеп.

 Крім того, Вітів обурений «безхребетністю» української влади. Зокрема, «свободівець» незадоволений мовчанням дипломатів з МЗС, які ніяк не відреагували на «угорський шабаш» у Закарпатській області.

 «Мало того, місцева влада в Закарпатті сприяє організації таких антиукраїнських акцій і зборів. Тому в Україні слід заборонити підривну діяльність угорської партії "Йоббік"», – підсумував депутат.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: