fbpx
Політика

Влада як і раніше не знає, як вирішити питання Тимошенко – Яценюк

  Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк нагадав на Погоджувальній раді, що сьогодні, 21 жовтня, в Люксембурзі відбудеться засідання міністрів закордонних справ Євросоюзу, які будуть обговорювати можливість євроінтеграції України. Він підкреслив, що європейські чиновники будуть розглядати те, як Україна виконує необхідні для вступу до Євросоюзу умови.

При цьому Яценюк зазначив, що одне з головних питань, як і раніше залишається невирішеним – питання звільнення Юлії Тимошенко.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

У той же час, як сказав Яценюк, у цієї проблеми є як позитивна, так і негативна складові. До позитивної він відніс те, що українське керівництво нарешті зрозуміло, що питання Юлії Тимошенко необхідно вирішити.

«Але погана новина в тому, що влада досі не знає, як це зробити», – додав Арсеній Яценюк.

При цьому лідер «Батьківщини» нагадав і про те, що в Європі як і раніше пропонують вирішити питання ув’язнення Тимошенко тим способом, який запропонували Александр Квасневський і Пет Кокс.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Йдеться про часткове помилування. Інші варіанти на рівні Євросоюзу, президента Януковича і Юлії Тимошенко не обговорювалися», – повідомив Яценюк.

Він підкреслив, що необхідно знайти компроміс у вирішенні даної проблеми, а для цього слід активно попрацювати.

Читайте також: