«Батьківщина» не буде подавати додаткових законопроектів для звільнення Тимошенко

Представники опозиційної партії «Батьківщина» впевнені, що чинне законодавство дозволяє президенту України Віктору Януковичу звільнити екс-прем’єра Юлію Тимошенко без прийняття додаткових законів. Тому опозиціонери не мають наміру подавати будь-яких додаткових проектів щодо лікування ув’язнених за кордоном.

«Ми неодноразово підкреслювали, що чинне законодавство, зокрема, Конституція, закони в сфері охорони здоров’я та Кримінально-виконавчого кодексу не встановлюють жодних обмежень для виїзду засудженого на лікування за кордон», – заявили в партії.

Більше того, за словами опозиціонерів, в адміністрацію президента подано достатню кількість клопотань про звільнення Тимошенко, зокрема, від глав українських церков, 172 народних депутатів і місії Кокса-Квасневського. Тому в цьому питанні залежить все виключно від політичної волі Віктора Януковича. У той же час «Батьківщина» впевнена, що Юлія Тимошенко повинна відправитися на лікування за кордон вільною людиною.

Related Post

«Ми продовжуємо наполягати, що на лікування за кордон лідер опозиції повинна виїхати вільною людиною, позбавленою несправедливих звинувачень і вироків продажних судів», – зазначили в партії.

За матеріалами: byut.com.ua

Leave a Comment