fbpx
Право

«Батьківщина» має намір зареєструвати законопроект про зміни до Конституції України про посилення гарантій незалежності суддів – Яценюк

  Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що представники опозиційних фракцій у середу зареєструють у парламенті законопроект про зміни до Конституції України про посилення гарантій незалежності суддів.

"Опозиція зареєструє зміни до Конституції. У середу вони будуть зареєстровані", – повідомив А. Яценюк на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів Верховної Ради України.

За словами А. Яценюка, ті зміни Конституції про посилення гарантій незалежності суддів, за які Верховна Рада України проголосувала, не врахували сім вимог Венеціанської комісії.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За його словами, ці вимоги будуть враховані в законопроекті, який буде підготовлений представниками опозиції.

Лідер фракції "Батьківщина" також звернув увагу на те, що в парламенті ще ніхто не бачив законопроекту про зміни до закону про прокуратуру.

За його словами, Венеціанська комісія, яка розглядала цей законопроект, звернула увагу на п’ять базових пунктів, які повинні бути в даному документі. Однак, за словами А. Яценюка, внесений до Верховної Ради президентом України законопроект не відповідає тим критеріям і вимогам, про які говорила Венеціанська комісія.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

А. Яценюк повідомив, що робоча група з підготовки даного законопроекту має розглянути спільні пропозиції щодо даного документу.

"У нас готові всі пропозиції", – зазначив він.

Як повідомлялося, Верховна Рада України від 10 жовтня попередньо схвалила законопроект про внесення змін до Конституції України про посилення гарантій незалежності суддів.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: