fbpx
Новини світу

Американці будуть використовувати смартфони для запиту підтримки з повітря

 Як стало відомо, в даний час американці займаються розробкою спеціального мобільного додатку під назвою Android Terminal Assault Kit (ATAK), скориставшись яким військові зможуть запитувати підтримку з повітря.

Наголошується, що програма дозволить відзначати на карті місце розташування противника, цивільних, своїх військ, а також можливі шляхи відходу. Після цього дані можна буде передати або в оперативні центри, або ж безпосередньо на літаки, які перебувають поблизу.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Очікується, що даний додаток дозволить значно прискорити підтримку бійців на землі.

Слід зауважити, що в даний час американські військові використовують для цих цілей ноутбуки або ж рації, однак, як наголошується, все це займає набагато більше часу, ніж за допомогою нового додатку.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Керівник проекту Лора Мейджор розповіла, що додаток буде сумісний лише з пристроями на базі Android, оскільки дана система надійніша з точки зору безпеки, ніж iOS. Передбачається, що додаток буде доступним вже наступного року.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: