fbpx
Театр

Інгеборга Дапкунайте очолила фестиваль “Текстура”

Сьогодні, 20 жовтня, в Пермі відкрився міжнародний фестиваль театру і кіно про сучасність "Текстура". Програма форуму складається з чотирьох циклів – "Театр", "Кіно", "П’єси" і "Сценарії". Фільми та вистави, представлені в кожній з чотирьох програм, оцінюватиме журі під керівництвом актриси Інгеборг Дапкунайте.

У цикл «Театр» включені вистави театру "Практика", Центру імені Мейєрхольда, театру «ТРП» (Санкт-Петербург) і театру "У Моста" (Перм). У програмі "Кіно" жюрі належить вибрати кращий фільм з представлених на фестивалі стрічок вітчизняних і зарубіжних авторів, зокрема, таких метрів світового кінематографа, як Алекс ван Вармердам і Паоло Соррентіно. За звання лауреата в розділі «Сценарії» поборються п’ятеро драматургів, а в програмі «П’єси» – семеро режисерів.

«Ми прагнемо показати спектр яскравої, молодої, невідомої ще глядачеві режисури, при цьому намагаючись не йти в арт-хаус, не обмежити себе виключно експериментальними форматами», – розповіли організатори фестивалю театру і кіно про сучасність «Текстура».

Фестиваль "Текстура" (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: