fbpx
Новини світу

Олексія Навального допустили на вибори мера Москви з дозволу Кремля

Участь опозиційного лідера Олексія Навального у виборах московського мера було погоджено з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Про це заявив мер Москви Сергій Собянін в інтерв’ю російському журналу, яке вийде 21 жовтня цього року. Фрагменти цього інтерв’ю вже стали доступні деяким ЗМІ.

«Так, звичайно», – сказав Сергій Собянін у відповідь на запитання журналіста, чи радився він з Володимиром Путіним і з заступником глави адміністрації президента В’ячеслава Володіним щодо участі Олексія Навального в виборах мера столиці.

«Їхнє ставлення (Путіна і Володіна – прим.) було позитивним. Я не відчував, що є якась інша позиція», – підкреслив глава московської мерії.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Під час виборчої кампанії журналісти і блогери активно обговорювали, що участь Олексія Навального необхідна Кремлю і Сергію Собяніну для додання виборам мера більш істотної політичної ваги. Основним приводом для цих чуток стало звільнення Навального під підписку про невиїзд майже відразу після обвинувального вироку у кримінальній справі «Кировлес». Втім, тоді прес-секретар Володимира Путіна спростував відомості про те, що опозиціонера випустили за указом президента.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Крім того, Собянін допоміг опозиціонеру пройти муніципальний фільтр при реєстрації в якості кандидата на вибори. В.о. мера Москви дав доручення Раді муніципальних депутатів зібрати для Навального потрібні підписи, пояснивши це тим, що жителі столиці повинні мати більш широкий вибір.

Вибори глави мерії Москви відбулися 8 вересня цього року. Переміг на них Сергій Собянін, який набрав 51,37 % голосів виборців. Олексій Навальний отримав 27,24 % і посів друге місце.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: