У Тбілісі проходить фестиваль сиру «Тисячоліття грузинського сиру і його європейське майбутнє»

У столиці Грузії Тбілісі другий день проходить четвертий за рахунком фестиваль «Тисячоліття грузинського сиру і його європейське майбутнє». Фестиваль проходить за організаційної підтримки Мінсільгоспу Грузії та Гільдії виробників сиру. Партнерами заходу є Національне агентство вина, міністерство культури і охорони пам’яток, Будинок грузинського сиру, Національний музей Грузії, Кавказький банк розвитку в Грузії і Фонд з надання сприяння продуктам фермерського виробництва.
 
Захід проходить в трьох дворах Етнографічного музею Грузії: у першому організований маленький ринок, де відвідувачі можуть продегустувати та придбати близько 20 сортів сиру; в другому дворі члени авторитетного журі оцінюють виставлені на фестивалі продукти, називаючи кращі сири в різних номінаціях, у третьому дворі проводиться презентація наукового проекту для вчених і журналістів, а також прес-конференція організаторів заходу.
 
Відкрив фестиваль напередодні, 19 жовтня, міністр сільського господарства Грузії Шалва Піпія. На церемонії відкриття фестивалю виступили також глава парламентського комітету з сільськогосподарських питань Гігліо Агулашвілі, заступник міністра освіти Грузії Манана Берікашвілі, голова Національного музею Давид Лорткіпанідзе, вчені та експерти.

 Крім сиру на фестивалі представлені продукти винних компаній «Тбілвино», «Шатто Мухрані», Wineman, «Кахетінське традиційне виноробство», «Марані», «Хареба», «Сно» , GWS, «Кімеріоні», «Теліані вели» та інших.
 
Перший день фестивалю завершився концертом популярних представників грузинської естради. На даний момент проходить дегустація і розпродаж сирів. Також відвідувачі можуть продегустувати представлені на виставці марки елітних вин від різних виробників.

Related Post

 

Грузинські сири (відео):

За матеріалами: Грузия Онлайн

Leave a Comment