fbpx
Суспільство

У Тбілісі проходить фестиваль сиру «Тисячоліття грузинського сиру і його європейське майбутнє»

У столиці Грузії Тбілісі другий день проходить четвертий за рахунком фестиваль «Тисячоліття грузинського сиру і його європейське майбутнє». Фестиваль проходить за організаційної підтримки Мінсільгоспу Грузії та Гільдії виробників сиру. Партнерами заходу є Національне агентство вина, міністерство культури і охорони пам’яток, Будинок грузинського сиру, Національний музей Грузії, Кавказький банк розвитку в Грузії і Фонд з надання сприяння продуктам фермерського виробництва.
 
Захід проходить в трьох дворах Етнографічного музею Грузії: у першому організований маленький ринок, де відвідувачі можуть продегустувати та придбати близько 20 сортів сиру; в другому дворі члени авторитетного журі оцінюють виставлені на фестивалі продукти, називаючи кращі сири в різних номінаціях, у третьому дворі проводиться презентація наукового проекту для вчених і журналістів, а також прес-конференція організаторів заходу.
 
Відкрив фестиваль напередодні, 19 жовтня, міністр сільського господарства Грузії Шалва Піпія. На церемонії відкриття фестивалю виступили також глава парламентського комітету з сільськогосподарських питань Гігліо Агулашвілі, заступник міністра освіти Грузії Манана Берікашвілі, голова Національного музею Давид Лорткіпанідзе, вчені та експерти.

Читайте також:  Сьогодні в Ужгородському греко-католицькому Катедральному соборі відправили Вечірню з виносом Плащаниці (ФОТО, ВІДЕО)

 Крім сиру на фестивалі представлені продукти винних компаній «Тбілвино», «Шатто Мухрані», Wineman, «Кахетінське традиційне виноробство», «Марані», «Хареба», «Сно» , GWS, «Кімеріоні», «Теліані вели» та інших.
 
Перший день фестивалю завершився концертом популярних представників грузинської естради. На даний момент проходить дегустація і розпродаж сирів. Також відвідувачі можуть продегустувати представлені на виставці марки елітних вин від різних виробників.

Читайте також:  Волонтери Дрогобича передали 50 автомобілів Силам оборони України (ВІДЕО)

 

Грузинські сири (відео):

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: