fbpx
Політика

Угорщина приготувала для України «палиці в колеса» на шляху до ЄС?

Україна може розраховувати на підтримку представників Угорщини в питанні підписання Угоди про асоціацію з ЄС лише при виконанні деяких умов. Про це на політичному форумі угорської радикальної партії «Йоббік» заявив депутат Європейського парламенту Бейла Ковач. Зазначимо, що форум партії «Йоббік» пройшов у Закарпатті.

За словами євродепутата, по-перше, Україна повинна «беззаперечно виконувати закон "Про засади мовної політики"». Крім того, підтримка Угорщини можлива за тієї умови, що в Закарпатській області буде негайно створений Притисянський округ. За словами депутата, в цей округ повинні бути включені населені пункти, в яких переважає угорськомовне населення.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Лідер партії «Йоббік» Габор Вона в ході форуму розкритикував політику офіційного Будапешта, який, на думку радикалів, недостатньо піклується про «закордонних» угорських громадян. Зокрема, Габор Вона розповів, що в перебігу 2013 він отримав величезну кідькість скарг від «закарпатських угорців», в яких  йдться про перетин українського-угорського кордону.

Як додав радикал, за останні 3 роки в Україні через «нерішучість і слабкість» офіційного Будапешта у вирішенні проблем угорців, що живуть на Закарпатті, не було досягнуто ніякого прогресу.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Глава кабінету національної політики партії «Йоббік» Іштван Савой пообіцяв лобіювати надання фінансової допомоги угорській гімназії в Берегово. Крім того, Савой вимагатиме у влади виділення коштів і для інших навчальних закладів у Закарпатті (з угорською мовою навчання).

Нагадаємо, що наступної весни в Угорщині пройдуть парламентські вибори, участь у яких мають взяти і мешканці Закарпаття, які мають угорське і українське громадянство. Вони зможуть віддавати свої голоси лише за партійні списки, а не за окремих кандидатів.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: