fbpx
Наука

Росія перенесла запуск «Протона» на добу

Запуск ракети-носія «Протон- М», на борту якої знаходиться американський супутник зв’язку «Сіріус ФМ-6», вирішили перенести на одну добу. Таке рішення росіяни прийняли на прохання американської сторони. Про це представникам ЗМІ повідомив прес-секретар Роскосмосу Сергій Горбунов.

Нагадаємо, що запуск «Протона» мав відбутися в неділю, 20 жовтня, о 22:13 ( за московським часом).

«Запуск був перенесений на резервну дату, на одну добу, на прохання американської сторони. За попередньою інформацією, стало відомо, що в американської сторони не працює станція з прийому інформації в Південній Африці. Остаточну дату пуску ракети-носія буде визначати державна комісія», – розповів Горбунов.

Раніше повідомлялося, що 2 липня 2013 року ракета-носій «Протон-М» з трьома російськими навігаційними супутниками «Глонасс» впала вже на першій хвилині старту на космодромі Байконур. Після цього аварійна комісія з розслідування НП з «Протоном» дійшла наступного висновку – «на ракеті неправильно були встановлені датчики кутових швидкостей, що і стало причиною аварії. Крім того, минулого року запуск ракети «Протон- М», яка виводила на орбіту російський супутник «Експрес-МД2» і індонезійський супутник зв’язку «Телком-3», закінчився позаштатною ситуацією через проблеми з розгінним блоком. 

Повідомлялося, що керівник Роскосмосу Олег Остапенко в суботу відправився на космодром Байконур. Як зазначили у відомстві, Олег Остапенко особисто буде присутній на Байконурі під час старту ракети-носія «Протон-М» на борту з американським супутником «Сіріус ФМ-6».

«Це буде перший запуск ракети, який Олег Остапенко буде спостерігати в якості керівника Роскосмосу», – заявили в космічному відомстві.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: