fbpx
Політика

У Росію з офіційним візитом прибув прем’єр-міністр Індії

Прем’єр-міністр Індії Манмохан Сінгх прилетів до російської столиці з офіційним візитом. Зазначимо, що в індійського прем’єра запланована зустріч з президентом Володимиром Путіним. На зустрічі політики планують обговорити військово-технічне співробітництво Росії та Індії. Очікується, що Путін і Сінгх за підсумками переговорів підпишуть низку двосторонніх документів.

Робочий день візиту прем’єр-міністра Індії – понеділок. Саме на 21 жовтня заплановано переговори з Володимиром Путіним, які пройдуть в рамках 14 щорічного російсько-індійського саміту. Варто відзначити, що Манмохан Сінгх буде брати участь у російсько-індійському саміті вже вдесяте. Попередній саміт пройшов в Індії в грудні 2012 року, тоді індійську державу відвідав Володимир Путін.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У рамках візиту Сінгха планується підписати низку угод з Росією. Зокрема, у сфері науки і технологій, зокрема енергетичної ефективності. Як повідомляють індійські ЗМІ, під час візиту прем’єр-міністра до Росії також очікується прогрес і в переговорах у галузі військово-технічного співробітництва. Зокрема, йдеться про передачу Індії в лізинг другого атомного підводного човна. Нагадаємо, що перший підводний човен «Чакра» передали Індії торік. Крім того, особливу увагу під час спілкування політики приділять питанню підписання договору з будівництва 3-го і 4- го енергоблоків на АЕС «Куданкулам». Стація «Куданкулам» зводиться на півдні Індії за участю російської сторони.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Як повідомили в російському МЗС, Путін і Сінгх обговорять ситуацію з безпекою в Афганістані після виведення військових з’єднань коаліції, яке заплановане на 2014 рік. Президент Росії і прем’єр-міністр Індії поговорять також про стан справ на Близькому Сході і в Північній Африці.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: