fbpx
Економіка

У Криму немає коштів на забезпечення сейсмобезпеки

У республіканському бюджеті АР Крим у 2013 році на заходи щодо забезпечення сейсмобезпеки було виділено лише 576 000 гривень. Про це стало відомо від керівника республіканського комітету АР Крим з архітектури і будівництва Андрія Ляшевського. За словами Ляшевського, виконавцем заходів щодо забезпечення сейсмобезпеки виступає кримська експертна рада з оцінки сейсмічної небезпеки і прогнозу землетрусів.

Як зазначив голова комітету з архітектури та будівництва, виділена сума дозволяє підтримувати експертну раду і здійснювати поточні заходи. Однак, стверджує Андрій Ляшевський, цих коштів недостатньо для розширення кримської мережі сейсмічного моніторингу та організації роботи нових сейсмостанцій.

Крім того, глава профільного відомства повідомив про те, що в 2013 році кримські сейсмостанції зареєстрували 847 землетрусів, з яких 34 довколишніх і 32 місцевих.

Раніше експерти заявили, що в Криму через кілька місяців можуть мати місце руйнівні землетруси. Останнім часом у Криму зареєстрували поштовхи силою до 5 балів. На думку експертів, такі поштовхи – всього лише «репетиція».

За матеріалами: УНН

Читайте також: