fbpx
Новини світу

Сьогодні стартує в космос ракета “Протон-М”

Сьогодні, 20 жовтня, з Байконура буде запущена ракета «Протон-М». Ракета виведе на орбіту космічний апарат «Сіріус». Зазначимо, що підготовка «Протона-М» до запуску тривала більше 2 діб.
 
У свою чергу глава Роскосмосу Олег Остапенко вперше для себе на новій посаді особисто контролюватиме запуск важкої ракети-носія "Протон -М" .
 
"Глава Роскосмосу Олег Остапенко 19 жовтня відправився на космодром Байконур. Там він особисто буде присутній під час старту ракети "Протон-М" а борту з космічним апаратом "Сіріус ФМ- 6". Це буде перший запуск ракети, який Олег Остапенко буде спостерігати в якості керівника Роскосмосу", – прокоментували ситуацію представники в російському космічному відомстві.
 
Нагадаємо, що в липні при запуску «Протона -М» на першій хвилині старту через неполадки ракета впала і вибухнула. Вже у вересні було проведено перший після невдачі політ «Протона-М». Цього разу все пройшло без пригод. Тоді за допомогою ракети-носія був відправлений у космос європейський телекомунікаційний супутник.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 

Невдалий запуск ракети "Протон-М" (відео):

За матеріалами: telegraf.com.ua

Читайте також: