fbpx
Економіка

Російські екологи зайнялися прибиранням Арктики

У порт Архангельська повернулося науково-дослідне судно "Професор Молчанов", на якому російські екологи відправлялися в експедиції, метою яких було очищення від промислового сміття архіпелагу Земля Франца – Йосипа .

Основні сили екологів були спрямовані на острів Грем-Белл, визнаний одним з найбільш забруднених в Арктиці. Учасники експедиції провели на борту "Професора Молчанова"  п’ять напружених місяців, крім того, дорога додому теж була нелегкою.

"Практично до Канина носа штормова погода була в межах 5-6 балів. Я розумію, що людям які провели більше 3 місяців на острові було важкувато. Але все закінчилося благополучно. Ми в порту", – поділився враженнями Віктор Лощевський, капітан судна "Професор Молчанов".

Як після прибуття розповів учасник експедиції еколог Едуард Абрамов, за весь цей час було вивезено з арктичного острова Грем-Белл більше восьми тисяч тонн екологічно небезпечних відходів. Роботи з очищення Арктики від екологічно небезпечних відходів проходитимуть і на багатьох інших островах Землі Франца Йосипа.

"Ми, природно, контролюємо екологічну обстановку, робимо обстеження. На майбутній рік заплановані роботи з очищення острова Хейса, там, де знаходиться наша гідрометстанція на Землі Франца Йосипа. І ми, звичайно, зацікавлені, щоб навколо нашої станції було чисто", – зазначив Леонід Васильєв, начальник Північного УГМС.

Російські екологи зайнялися прибиранням Арктики (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: