fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Московський суд заарештував активістів Шереметьєвської профспілки

Виконавчий директор Регіональної громадської організації "Шереметьєвська профспілка льотного складу" (ШПЛС) Олексій Шляпніков і член цієї організації Пімошенко звинувачуються в замаху на розкрадання майна Аерофлоту і в суботу за рішенням Міщанського суду Москви вони були поміщені під варту на два місяці, до 19 грудня.

За версією слідства, вони скоїли злочин, передбачений частиною 3 статті 30, частиною 4 статті 159 КК РФ (замах на розкрадання майна ВАТ "Аерофлот" шляхом обману, в особливо великому розмірі). Максимальна санкція за цією статтею становить позбавлення волі строком на десять років.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

Як стало відомо, Пімошенко і Шляпніков вимагали з льотного директора ВАТ "Аерофлот" 100 мільйонів рублів за врегулювання питання про необхідність перерахунку заробітної плати льотного складу і були затримані на місці злочину при отриманні десяти мільйонів рублів з ​​депозитарію банку.

Представник компанії «Аерофлот» заявив, що керівництво російського авіаперевізника повністю підтримує дії правоохоронців щодо лідерів так званого Шереметьєвської профспілки льотного складу.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

"Зазначений ШПЛС об’єднує переважну меншість пілотів Аерофлоту і впродовж усіх років свого існування єдиним завданням його босів був обма пілотів, розпалювання в них ненависті до власної компанії ", повідомив представник Аерофлоту.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: