fbpx
Політика

Російські військові інспектори виконають контрольний політ у небі Чехії та Словаччини

Начальник національного Центру зі зменшення ядерної небезпеки Сергій Рижков повідомив, що група російських інспекторів на літаку Ан-30Б виконає два спостережних польоти над територіями Словаччини і Чехії в період з 20 до 26 жовтня. Польоти проходитимуть в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба.

"Польоти здійснюватимуться з 20 до 23 жовтня зі словацького аеродрому Малацкі, а з 23 до 26 жовтня – з чеського аеродрому Пардубіце", – повідомив Сергій Рижков. Він також зазначив, що на борту літака знаходитимуться словацькі та чеські фахівці, які разом з російським колегами разом будуть здійснювати контроль за порядком використання апаратури систем спостереження та дотриманням існуючих домовленостей.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За поточний рік це будуть вже 35 -й і 36-й спостережні польоти, проведені російськими фахівцями над територіями держав-учасниць Договору. Нагадаємо, договір "Відкрите небо" був прийнятий в 1992 році і ратифікований всіма його учасниками, яких налічується близько 30, в 1995 році.

Основним завданням даної угоди є сприяння спостереженню за виконанням існуючих або майбутніх угод у галузі контролю над озброєннями і розширення можливостей щодо запобігання криз та врегулювання кризових ситуацій у рамках ОБСЄ.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: