fbpx
Політика

Під час заворушень в Римі постраждали двадцять поліцейських

За повідомленнями місцевих ЗМІ, у суботу під час заворушень у Римі, що виникли в ході акції протесту проти будівництва залізниці Турін – Ліон , постраждали двадцять поліцейських. В даний час учасники акції продовжують залишатися на площах італійської столиці, розгорнувши свої наметові табори.
 
А напередодні близько 200 маніфестантів у чорних капюшонах і масках, що закривають обличчя, закидали яйцями будівлю міністерства економки країни, після чого почали кидати в поліцію пляшки із запальною сумішшю, саморобні бомби і петарди. Щоб присікти протиправні дії, співробітники правоохоронних органів у відповідь застосували сльозогінний газ, рух на вулицях столиці виявився фактично паралізованим.
 
Як зазначає місцева влада і керівництво правоохоронних органів, ситуація в столиці продовжує залишатися напруженою. П’ятнадцять активістів у віці від 16 до 25 років були заарештовані. Кількість постраждалих маніфестантів поки невідома. За словами організаторів акції, всього в суботу на вулиці столиці вийшло близько 70 тисяч осіб.
 
При цьому, у протестах брали участь не тільки представники руху проти будівництва залізниці "No TAV", а й іноземці, які виступають за зміну міграційної політики Італії, а також ті, хто напередодні проводив маніфестації проти ухвалення нових заходів щодо зміцнення економіки країни.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 

Під час заворушень в Римі постраждали двадцять поліцейських (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: