fbpx
Новини світу

Найбільший американський банк виплатить 13 мільярдів доларів для врегулювання претензій уряду США

Найбільший банк Сполучених Штатів Америки JPMorgan Chase виплатить уряду країни 13 мільярдів доларів в обмін на припинення розслідувань, які пов’язані з його діяльністю. Про це вчора, 20 жовтня 2013 року, повідомляють ЗМІ.

Як зазначили журналістські джерела у фінансових колах, які близькі до переговорів, відповідна домовленість була досягнута Міністерством юстиції США і керівництвом JPMorgan Chase. Йдеться про найбільшу компенсацію, яку американська влада коли-небудь отримувала від однієї компанії, додали джерела ЗМІ.

Згідно з умовами угоди, зазначають журналісти, банк JPMorgan Chase не буде звільнений від можливої ​​кримінальної відповідальності. Саме цей пункт викликав найбільші труднощі в переговорах. Домовитися сторони змогли лише в ході  телефонної бесіди між керівником JPMorgan Chase Джеймі Даймон та Генеральним прокурором США Ерік Холдер, що відбулася в ніч на 19 жовтня цього року.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 

Нагадаємо, що 18 жовтня цього року з’явилися неофіційні дані про те, що банк JPMorgan Chase погодився виплатити 4 мільярди доларів в рамках врегулювання претензій Федерального агентства житлового фінансування США. Однак, за відомостями представників ЗМІ, дана домовленість є частиною угоди, яку було укладено між Мін’юстом США і JPMorgan Chase.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Офіційно і міністерство юстиції США, і фінансова корпорація поки інформацію про досягнення зазначеної домовленості ніяк не коментують.

Також необхідно додати, що американський банк JPMorgan Chase встановив рекорд серед усіх банківських установ Сполучених Штатів Америки щодо витрат на судові розгляди, загальна сума яких за 5 років, з 2008 до 2013 року, перевищила 18 мільярдів доларів.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: