fbpx
Право

Заступник міністра культури РФ: «Законопроект про спрощення візового режиму розглянуть до кінця року»

Як розповіла журналістам заступник міністра культури РФ Алла Манілова, законопроект Мінкультури про лібералізацію візового режиму Росії розглянуть ще до кінця цього року. Відповідно до пропонованого закону, всі транзитні пасажири – іноземці, які роблять зупинку в Росії, зможуть безперешкодно покинути аеропорт і перебувати в країні не менше трьох діб.

За словами Манілова, уряд уже вніс документ до Держдуми в якості пріоритетного. "Тому ми думаємо, що до кінця цього року його вже розглянуть, хоча б у першому читанні", – сказала заступник міністра.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У пояснювальній записці до закону йдеться, що за планом безвізовий режим для транзитних пасажирів буде діяти в аеропортах Москви, Санкт-Петербурга і Казані, на даний момент саме в ці аеропорти прибуває більшість іноземних туристів.

Такий режим вже діє в Санкт-Петербурзі, де пасажири поромів і круїзних кораблів можуть оглядати місто протягом трьох днів. В уряді Північної столиці кажуть, що завдяки безвізовому режиму, місто щорічно відвідують до півмільйона транзитних туристів.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: