fbpx
Політика

Замість США джерелом військової допомоги для Єгипту стане Росія

  Серйозні зміни переживає зовнішня політика Єгипту. Найнаселеніша держава арабського світу змінює свою політичну спрямованість, домагаючись дружби з Росією.
 
Внаслідок зупинення США військового сприяння Єгипту уряд країни сподівається на допомогу Росії. Міністр закордонних справ Єгипту Набіль Фахмі раніше заявляв, що відносини із Сполученими Штатами «вступили в епоху труднощів і проблем», і його країна змушена «шукати альтернативні джерела» для озброєння. За версією ЗМІ, під «альтернативними джерелами», природно, мається на увазі Росія, з якою Єгипет має намір укласти великий контракт на закупівлю зброї.
 
Офіційний представник єгипетського МЗС Бадр Абдельати раніше заявляв, що рішення США щодо призупинення постачання в Єгипет деяких видів озброєнь є помилковим і не зробить впливу на рішучість Каїра в запланованому процесі щодо його виходу з політичної кризи. Він також зазначив, що влада Єгипту діє на підставі прийнятої політичними силами країни «шляхової карти» і не мають наміру відходити від неї під впливом зовнішніх сил.
 
Нагадаємо, що влада США прийняла рішення «переналаштувати» військову допомогу Єгипту, утримуючись від поставок деяких систем оборони і готівкових виплат.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 

МЗС Єгипту засудив «заморожування» США військової допомоги (відео): 

За матеріалами: news.mail.ru

Читайте також: