fbpx
Економіка

Екс-міністр фінансів РФ: Російська економіка “загрузла в стагнації по самі вуха”

На думку колишнього глави міністерства фінансів Росії Олексія Кудріна, найближчі три роки бюджет Російської Федерації ризикує недоотримати понад три трильйони рублів доходів. Причиною цього можуть стати зниження обсягів експорту та імпорту, загальне уповільнення зростання економіки, скорочення надходжень від приватизації і зниження податків через скорочення продуктивності російських підприємств.

"Сумарно за три роки (2014-2016) зона ризику – більше трьох трильйонів рублів", – заявив Кудрін в інтерв’ю журналістам під час Всесвітнього економічного форуму.

Також Олексій Кудрін вважає, що замість передбачуваного урядом зростання економіки на 1,8 % ( за прогнозами Мінекономрозвитку – на 3 %), ця цифра складе максимум 1,6 %. На думку екс-міністра фінансів, російська економіка «загрузла в стагнації по самі вуха», і якщо уряд не буде проводити реформи, то ця ситуація може затягнутися на три – п’ять років". Раніше Кудрін заявляв, що «навіть якщо зараз засукати рукави, нам доведеться років три або років п’ять орати, щоб вийти на нові елементи ефективності».

Кудрін: Щоб підняти економіку, доведеться "орати" (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: