fbpx
Право

Кандидат у президенти закликав грузинських правоохоронців оприлюднити результати слідства про загибель Зураба Жванії

    Сьогодні, 20 жовтня, кандидат у президенти Грузії від партії Саакашвілі «Єдиний національний рух» Давид Бакрадзе закликав правоохоронців завершити своєчасне розслідування смерті екс-прем’єр-міністра Зураба Жванії. За його словами, вся інформація, яка пов’язана зі смертю Жванії, повинна бути оприлюднена для того, щоб закінчити всі спекуляції по цій темі.
 
«Я прекрасно розумію емоції членів сім’ї Жванії, але я ще раз закликаю правоохоронців, якщо у них є хоч яка-небудь інформація, відмінна від офіційної версії, оприлюднити її якомога скоріше. Інформацію необхідно зробити публічною, щоб раз і назавжди припинити спекуляції на дану тему тих чи інших політичних груп, маніпулюючи емоціями громадськості для збору політичних дивідендів», – заявив кандидат у президенти Давид Бакрадзе.
 
Раніше брат Зураба Жванії Георгій заявляв про появу в ході слідства нових деталей. Цю інформацію підтвердив і головний прокурор Грузії.
 
«Саакашвілі, Адеішвілі, Мерабішвілі і Барамідзе – це саме ті люди, які свідомо покривають убивць» , – заявляв пресі Георгій Жванія.
 
Також він підкреслив, що справа про загадкову смерть колишнього прем’єр-міністра буде розкрита найближчим часом.
 
Нагадаємо, що 6 лютого 2004 Грузія поховала свого прем’єра Зураба Жванію. Раптова і загадкова смерть прем’єр-міністра викликала у громадян Грузії не тільки шок, але і ряд питань. Як у самій Грузії, так і за її межами в офіційну версію загибелі Жванії мало хто вірить і донині.
 
Причин на це кілька, зокрема: чому влада Грузії поспішно кваліфікувала загибель прем’єра як нещасний випадок, так і не дочекавшись висновку судово-медичної експертизи; навіщо знадобилося працівникові Держканцелярії Раулю Юсупову знімати квартиру, якщо у нього і так була квартира в іншому районі; якщо Юсупов, за офіційною версією, був другом Жванії, про що не можуть пригадати близькі прем’єра, тоді навіщо йому було протягом декількох тижнів через посередників, а саме члена парламенту Василя Маглаперідзе, домагатися зустрічі з прем’єр-міністром…
 
Громадськість Грузії з великою охотою повірила б в офіційну версію, але ці та ряд інших питань, які були названі в ході слідства, не дають для цього підстави. Наприклад, в попільничці не було недопалків, хоча всі знали Жванію як завзятого курця. Або зниклий один черевик прем’єр -міністра…
 
2 жовтня 2012 року перемогла на парламентських виборах коаліції «Грузинська мрія» Бідзіна Іванішвілі заявив, що справа ро загибель Зураба Жванії буде ретельно розслідувана,а результати представлені громадськості.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 

Момент істини: «Смерть Зураба Жванія» (відео):

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: