fbpx
Інновації

Віце-прем’єр РФ: Без здешевлення нафти немає інноваційного розвитку

Перший віце-прем’єр російського уряду Ігор Шувалов впевнений, що серйозного інноваційного розвитку в Росії не буде доти, поки не впаде ціна на нафту.

"Головний запит на інновації буде тоді, коли не буде надії на високі ціни, на наш традиційний експорт. Якщо ж це триватиме довго, у нас будуть серйозні проблеми з інноваційним розвитком", – заявив Шувалов, виступаючи на російській сесії Всесвітнього економічного форуму.

Перший віце-прем’єр зазначив, що за родом своєї діяльності йому часто доводиться брати участь у багатьох міжнародних форумах. Одне з питань, яке найчастіше звучить в ході прес-конференцій – що буде робити російський уряд у разі різкого зниження доходів від експорту нафти і газу? Шувалов визнає, що подібний розвиток подій можливий, і це створить для влади певні труднощі.

"Але що добре – то, якщо ціна на нафту і на наші основні експортні групи все ж піде вниз, то тоді відкривається абсолютно інша можливість для тих, хто не має ніякого ставлення до сировинного сектору", – підкреслив віце – прем’єр РФ.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: