Індонезія – перший кіберзлочинець?

 Як повідомляється сьогодні, 19 жовтня, в опублікованому звіті американської компанії Akamai Technologies, яка є великим постачальником програмного забезпечення для вітових виробників, серед країн, з яких здійснюється найбільша кількість кібератак, якщо судити за IP- адресами, лідирує Індонезія. Росія в цьому рейтингу розташовується всього лише на сьомому місці.

 Провівши аналіз інтернет – трафіку і характер атак за півріччя 2013 року, фахівці зробили висновок, що з усіх «віртуальних нападів» близько 38 % доводиться з використанням IP- адрес індонезійських користувачів. Китай на другому місці в цьому списку – 33%. Трійку антилідерів замкнули Сполучені Штати Америки – 8,3%. На цьому ринку віртуальних війн частка російського трафіку незначна – 2,7 %.

 Як підкреслюють фахівці, з індонезійських IP- адрес кількість кібератак у другому кварталі цього року порівняно з першим кварталом зросла майже в два рази. Але це зовсім не означає, що саме в цій країні відбувся справжній бум кібершахрайства.

Related Post

 «Хакери завжди намагаються знайти такі країни, де розвиток системної безпеки не встигає за ростом числа користувачів. Наприклад, російський хакер може виробляти атаку на сервер в Китаї, застосовуючи чужу адресу з Індонезії», – зауважують в Akamai Technologies.

 За оцінкою програмістів Akamai Technologies, за кількістю населення у світі і швидкозростаючою економікою Індонезія – на четвертому місці у світі. Країна підходить ідеально для маскування кібернетичних злочинців із всіляких куточків планети.

 Серед основних видів кіберзлочинності фахівці Akamai Technologies виділили поширення шкідливих програм, злом логінів і паролів, злодійство банківських реквізитів та номерів кредитних карт, а також поширення через Інтернет протиправної інформації (наклеп, порнографія тощо).

Akamai Technologies: Важливість систем безпеки (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment