fbpx
Новини світу

Індонезія – перший кіберзлочинець?

 Як повідомляється сьогодні, 19 жовтня, в опублікованому звіті американської компанії Akamai Technologies, яка є великим постачальником програмного забезпечення для вітових виробників, серед країн, з яких здійснюється найбільша кількість кібератак, якщо судити за IP- адресами, лідирує Індонезія. Росія в цьому рейтингу розташовується всього лише на сьомому місці.

 Провівши аналіз інтернет – трафіку і характер атак за півріччя 2013 року, фахівці зробили висновок, що з усіх «віртуальних нападів» близько 38 % доводиться з використанням IP- адрес індонезійських користувачів. Китай на другому місці в цьому списку – 33%. Трійку антилідерів замкнули Сполучені Штати Америки – 8,3%. На цьому ринку віртуальних війн частка російського трафіку незначна – 2,7 %.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Як підкреслюють фахівці, з індонезійських IP- адрес кількість кібератак у другому кварталі цього року порівняно з першим кварталом зросла майже в два рази. Але це зовсім не означає, що саме в цій країні відбувся справжній бум кібершахрайства.

 «Хакери завжди намагаються знайти такі країни, де розвиток системної безпеки не встигає за ростом числа користувачів. Наприклад, російський хакер може виробляти атаку на сервер в Китаї, застосовуючи чужу адресу з Індонезії», – зауважують в Akamai Technologies.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 За оцінкою програмістів Akamai Technologies, за кількістю населення у світі і швидкозростаючою економікою Індонезія – на четвертому місці у світі. Країна підходить ідеально для маскування кібернетичних злочинців із всіляких куточків планети.

 Серед основних видів кіберзлочинності фахівці Akamai Technologies виділили поширення шкідливих програм, злом логінів і паролів, злодійство банківських реквізитів та номерів кредитних карт, а також поширення через Інтернет протиправної інформації (наклеп, порнографія тощо).

Akamai Technologies: Важливість систем безпеки (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: