Установка лайнера Коста Конкордія у вертикальне положення відкладена через шторм

  Італійські інженери в понеділок вранці вирішили відкласти на дві години старт робіт з приведення у вертикальне положення лайнера "Коста Конкордія", затонулого в січні минулого року біля берегів Тоскани, повідомляє веб-сайт газети "Корр’єре делла сера".

Спочатку планувалося, що роботи почнуться о 6:00 за місцевим часом, однак через несприятливі погодні умови їх довелося перенести на дві години. 

"Ми перенесли старт робіт на дві години у зв’язку з сильним штормом", – заявив глава управління цивільної оборони Італії Франко Габріеллі.

Як повідомлялося, раніше Ф. Габріеллі зазначив, що вартість цієї операції може перевищити 600 млн євро.

"Всі витрати будуть покладені на компанію-судновласника і страховиків, гроші платників податків задіяні ніяк не будуть", – підкреслив він.

Разом з тим, глава управління цивільної оборони повідомив, що в разі успішного завершення операції судно простоїть поблизу острова Джильо як мінімум до весни 2014 року.

Related Post

Передбачається, що згодом лайнер відбуксують в порт тосканського міста Пьомбіно. У тому випадку, якщо цей порт не зможе прийняти судно, італійська влада спільно з компанією-судновласником розглянуть альтернативні варіанти, сказав Ф. Габріеллі.

Аварія судна "Коста Конкордія", на борту якого перебували понад 4,2 тис. осіб, серед них 111 російських громадян, відбулася в січні 2012 року поблизу острова Джильо біля узбережжя італійської області Тоскана і призвела до загибелі 32 людей.

Причиною трагедії став ризикований маневр, здійснений капітаном, в результаті якого судно налетіло на скелі і швидко затонуло.

Його капітану Франческо Скеттіно, на якому лежить основна провина за крах судна, загрожує до 20 років позбавлення волі. Він звинувачується в ненавмисному вбивстві, а також у втечі з потопаючого лайнера.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Leave a Comment