fbpx
Новини світу

Сильвіо Берлусконі на два роки заборонили займати державні посади

 Суд Мілана заборонив колишньому прем’єр – міністру Італії Сільвіо Берлусконі займати державні пости протягом наступних двох років. Сільвіо Берлусконі має право оскаржити дане рішення у вищій судовій інстанції. Крім того, судова ухвала не зможе вступити в законну силу без схвалення верхньої палати парламенту Італії, членом якої політик зараз є.

 Дане судове рішення пов’язане з кримінальною справою про податкові махінації холдингу Mediaset, який контролює Берлусконі. У рамках цієї справи політик в жовтні минулого року був засуджений до чотирьох років тюремного ув’язнення і штрафу на 10 мільйонів євро. Тоді суд Мілана також заборонив колишньому прем’єру займати державні пости протягом п’яти років, однак згодом італійський Верховний суд постановив, що в даній частині покарання необхідно переглянути.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Раніше влада Італії вже зменшили політику термін реального тюремного ув’язнення. Він знизився з чотирьох років до одного року завдяки закону про амністію 2006 року. При цьому не виключається, що за свого віку цей термін екс – прем’єр відбуватиме не в тюрмі, а під домашнім арештом.

 Прокуратура визнала Сільвіо Берлусконі відповідальним за створення в його холдингу механізму купівлі прав на фільми з США, який дозволяв уникати податків з таких угод. Згідно з версією державного обвинувачення, бюджет Італії в 2002 і 2003 роках недоотримав приблизно сім мільйонів євро.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Відзначимо, що Берлусконі проходив обвинуваченим ще по двох кримінальних справах, які пов’язані з ухиленням від сплати податків. Обидві ці справи закрили за закінченням терміну давності. У той же час колишній італійський прем’єр вже був визнаний винним в організації витоку інформації поліції про прослуховування його політичних опонентів і в оплаті послуг неповнолітньої повії.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: