fbpx
Новини світу

Росія в 2014 році вийде на показники провідних армій – міністр

 Підготовка російських військових моряків і льотчиків у 2014 році вийде на рівень провідних армій світу. Про це сьогодні журналістам заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

 «Якщо хтось думає, що у нас немає гасу, – я хочу всіх заспокоїти: палива у нас вистачає», – запевнив міністр.

 За словами Шойгу, Росія досить серйозно збільшила «налітанність» екіпажів і «наплаваність» своїх моряків.

 Сергій Шойгу підкреслив, що проект державного бюджету на 2014 і плановий період 2015-2016 років по лінії міністерства оборони Росії буде опрацьовано в деталях. Він запевнив, що ніяких скорочень не буде.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Це продовження розвитку, оснащення та модернізації Збройних Сил Росії. Мови про будь-які скороченні зараз не йде. Провівши повну синхронізацію поставок військової техніки та озброєння з підготовкою інфраструктури для їх прийому, ми перерозподілили частину бюджетних коштів», – розповів міністр оборони РФ.

 Звичайно ж, підкреслив Шойгу, були довгі розмови, суперечки і консультації, проте президент Росії в результаті «розставив всі крапки над "i"».

 Раніше повідомлялося, що Російська Федерація до 2020 року направить 500 мільярдів євро на закупівлю озброєнь. Крім того, планується витратити 100 мільярдів доларів на технічне переоснащення російських підприємств. Загальною сумою на держпрограму озброєнь до 2020 року виділено 19 трильйонів рублів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Повістка XXI століття для Російської Федерації зараз знаходиться в Азіатсько – Тихоокеанському регіоні. У Європейському союзі про це також добре знають. Саме тому ми вважаємо, що нам потрібно негайно і моментально, не втрачаючи часу, вкладати кошти в розвиток всіх східних територій. Ми будемо переміщувати туди авіаційну і ракетобудівну промисловість», – заявив радник президента Дмитро Рогозін.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: