fbpx
Інновації

Розміри пенсій в Росії будуть справедливішими, – міністр

 Нова пенсійна формула, за якою вводиться пряма залежність розміру майбутньої пенсії від заробітку і стажу росіянина, не тільки зменшить дефіцит бюджету Пенсійного фонду Росії, але і дозволить піти від зрівняльного принципу під час нарахування пенсій. Крім того, така формула зробить розміри пенсій справедливішими. Про це повідомив міністр праці та соціального захисту Росії Максим Топілін.

 Уряд Росії вніс до Державної думи проект поправок, за якими, зокрема, продовжується до 31 грудня 2015 року термін вибору тарифу по накопичувальній частині пенсії – 0% або 6 %. Також законопроектом встановлюється обов’язок для Пенсійного фонду Росії щодо розподілу страхових внесків на фінансування накопичувальної і страхової частини трудової пенсії з урахуванням вибору застрахованого (0 % або 6% на накопичувальну). Це стосується внесків, які надходять з обов’язкового пенсійного страхування.

 «Усі пропоновані зміни дозволять зробити пенсійну систему Росії збалансованішою і справедливішою. По законопроектах передбачається відхід Росії від зрівняльного принципу під час встановлення пенсій», – підкреслив Максим Топілін.

 Зокрема, з 2025 року для отримання трудової пенсії по старості мінімальний стаж досягне 15 -ти років. Цей стаж протягом 10 років буде поетапно збільшуватися з нинішніх 5 – ти років стажу. Збільшувати стаж планується по 1 року. Крім того, поетапно планується підвищувати і граничний розмір зарплати, з якої сплачуються страхові внески.

 «З 1,6 до 2,3 розміру середньої заробітної плати в Росії – протягом 7 років з кроком 0,1 на рік», – повідомили у відомстві.

 Очікується також, що до 2030 року в Росії середній розмір пенсії щодо прожиткового мінімуму збільшиться в 2 рази – з нинішніх 1,75 до 3 разів.

 Сьогодні стало відомо, що Держдума розгляне законопроект про накопичувальну частину пенсії.

 За матеріалами: РИА Новости Фото: РИА Новости

Читайте також: