fbpx
Право

Депутат від «Єдина Росія» Журавльов відкликав свій законопроект про позбавлення осіб нетрадиційної орієнтації батьківських прав

 Як стало відомо сьогодні, 19 жовтня, з інформації, представленої в електронній базі даних нижньої палати парламенту, депутат Держдуми Олексій Журавльов /"Єдина Росія"/ відкликав свій законопроект щодо позбавлення осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації батьківських прав.

 Документ, який був внесений до Держдуми 5 вересня, пропонував доповнення статті 69 Сімейного кодексу, де перераховані підстави щодо позбавлення батьківських прав, зокрема: жорстоке поводження з дітьми, ухилення від батьківських обов’язків, хронічний алкоголізм або наркоманія, умисне вчинення злочину проти здоров’я або життя своїх дітей або подружжя.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Законопроект депутата Журавльова передбачав у цей перелік включення нового пункту – «допущення нетрадиційних сексуальних відносин».

 Як підкреслювалося в пояснювальній записці, у разі прийняття поправки «підставою для втрати батьківських прав стане сам факт для нетрадиційної сексуальної орієнтації обох батьків або одного з них».

 Раніше Держдумою Російської Федерації був прийнятий закон, що забороняє пропаганду нетрадиційних сексуальних відносини серед неповнолітніх. На думку депутатів від «Єдина Росія», «слідуючи слову закону, подібна пропаганда забороняється не лише у засобах масової інформації, а й у сімейному колі».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За словами депутата Журавльова, «у разі допущення сексуальних контактів з особами своєї статі одним з батьків дитини або обома батьками, шкода, що буде завдано психіці дитини, не може обчислюватися Кодексом Російської Федерації з адміністративних правопорушень, через те, що батько чи мати є прикладом наслідування для своєї дитини».

 Виходячи з цього, депутат Журавльов вважає, що в ситуації, що склалася, батьки повинні позбавлятися своїх батьківських прав.

 За матеріалами: РИА Новости

 

Читайте також: