fbpx
Політика

Прем’єр-міністр Естонії прокоментував оголошення Кросу в міжнародний розшук

 Сьогодні, 19 жовтня, прем’єр – міністр Естонії Андрус Ансіп висловився щодо оголошення Інтерполом в міжнародний Еерік – Нійлес Кросу, заявивши, що російським слідчим потрібно бути відкритішими і співпрацювати з прокуратурою Естонії.

 Нагадаємо, що вчора, 18 жовтня, Інтерпол офіційно задовольнив прохання Російської Федерації і оголосив у міжнародний розшук громадянина Естонії Еерік – Нійлес Кросу. Естонська громадянин звинувачується в організації захоплення суховантажу Arctic Sea, що сталося в 2009 році. Ряд естонських засобів масової інформації вважає, що дії Російської Федерації – спроба втрутитися в хід місцевих виборів, які відбудуться найближчої неділі. Крос є одним з кандидатів на пост мера Талліна і представляє він політичну силу "Союз Вітчизни і Республіка".

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 "У правовій державі немає винуватого до тих пір, поки вину обвинуваченого не доведуть і суд не винесе відповідного вироку. У контексті майбутніх виборів мера Таллінна потрібно запитати, кому саме це вигідно. Протистояння на виборах стає більш явним", – заявив естонський прем’єр.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: