fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Колишнього нардепа Олександра Шепелєва взяли під екстрадиційний арешт в Угорщині

 Суд Будапешта прийняв рішення про екстрадиційний арешт колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва та його дружини Галини.

 «Будапештський столичний суд встановив, що О. Ш. і Г. Ш. (Олександр і Галина Шепелєва) підпадають під умови екстрадиційного арешту, і тому прийняв рішення про екстрадиційний арешт підозрюваних до 10 січня наступного року», – наголошується в повідомленні про рішення Будапештського столичного суду, передають ЗМІ.

 Втім, рішення суду поки що не набрало законної сили, оскільки підозрювані і їх адвокати заявили про його оскарження у вищій судовій інстанції.

Читайте також:  Затримала рецидивіста, який тероризував мешканців Одеси під виглядом правоохоронця

 Зазначимо, екстрадиційний арешт можуть продовжити ще на шість місяців, також допускається тривалість такого арешту до двох років, поки не приймуть остаточне рішення у справі щодо надання статусу біженця.

 Нагадаємо, захисники колишнього українського парламентарія Олександра Шепелєва спростували відомості про відмову влади Угорщини надати йому політичний притулок. Адвокати відзначають, що питання щодо надання статусу біженця ще будуть вирішувати кілька тижнів.

 Олександра Шепелєва звинувачують у розкраданні коштів з банку і замаху на вбивство, а його дружина звинувачується у фінансовому злочині. Однак сам політик заперечує дану інформацію.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

 Будапештський суд раніше вирішив, що Шепелєва необхідно депортувати в Україну до 14 серпня 2013 року, після його затримання за ордером Інтерполу в липні цього року.

 Раніше Олександр Шепелєв був народним депутатом від Партії регіонів і "Батьківщини", проте в 2012 році він не пройшов до Верховної Ради в одномандатному окрузі у Вінниці.

 Колишній нардеп від БЮТ Олександр Шепелєв може попросити статус біженця в Угорщині, вважають юристи. Як повідомляють журналісти, його затримали в ресторані під час святкування свого 43 – річчя.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: